Lokale omroep Heerhugowaard in zwaar weer

Kijkje in de studio.
© FaceBook
Kijkje in de studio
© FaceBook
1/2
Alkmaar

De lokale omroep Heerhugowaard A Life zit in zwaar weer. Er zijn financiële problemen. Wethouder John Does maakte dat deze week bekend in de begrotingsvergadering, na vragen daarover van CU-raadslid Trijntje Johanne Visser.

„Ik kan zeggen dat er serieuze problemen zijn die het voortbestaan van de omroep bedreigen. Ik ben daarover in gesprek en kan een aantal van die problemen oplossen. Uit mijn voorzichtige woordkeuze merkt u dat ik de zaak geen schade wil doen met wat ik zeg. Zodra ik meer kan vertellen zal ik dat doen”, aldus Does.

Oprichter en omroepvoorzitter Remon Dorlandt van de omroep houdt zich ook op de vlakte. ,,De problemen zijn ontstaan door derden. We zijn in gesprek met diverse partijen. En we zijn blij met de hulp van de wethouder.’’

Heerhugowaard A Life is sinds januari 2011 de officiële lokale omroep. De zender manifesteert zich met radio- en tv-uitzendingen via ether, op de kabel en online.

In 2016 werd de machtiging verlengd na een nek-aan-nekrace met Heerhugowaard Centraal, een spin-off van de Alkmaarse lokale omroep. Politieke pogingen om de twee tot samenwerking te bewegen liepen vast.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen