Premium

Run op huizen in Hyde Park Hoofddorp

Run op huizen in Hyde Park Hoofddorp
De hoogte van de nieuwbouw langs de Kruisweg aangegeven.
© Ill Hyde Park
Hoofddorp

Voor de 3800 woningen in de stadswijk Hyde Park die in Hoofddorp komen, hebben zich al bijna vierduizend gegadigden gemeld. Meer dan drieduizend van hen komen uit Haarlemmermeer.

,,Jongeren van 27 die nog bij hun ouders wonen, maar ook senioren. De mensen hebben verschillende achtergronden’’, kan woordvoerder Theo Dohlen van Hyde Park melden.

,,Als er nu al zoveel belangstelling is, is duidelijk dat er grote behoefte aan deze woningen is’’, concludeert HAP-wethouder Marjolein Steffens. De marketingcampagne voor de wijk gaat pas begin 2019 van start, evenals de bouw van de eerste appartemententorens.

Steffens heeft met VVD-wethouder Adam Elzakalai de onderhandelingen met projectontwikkelaar Hyde Park geleid en deze week een overeenkomst ondertekend.

Op kantorenpark Beukenhorst-West, in de jaren tachtig gebouwd, worden bedrijfspanden verbouwd of circulair gesloopt (alle bouwmaterialen worden opnieuw gebruikt) om de stadswijk te bouwen. De eerste panden zijn al verdwenen.

In de gemeenteraad van Haarlemmermeer maken sommigen zich zorgen over Hyde Park: te veel woningen, te klein en te dicht op elkaar. Er wordt tot 45 meter hoog gebouwd.

Volgens Dohlen zijn de zorgen onterecht. ,,We houden ons niet alleen aan de minimumeisen van het Bouwbesluit, dat zou armoedig zijn. We hebben de beste stedenbouwkundigen en architecten om er iets moois met veel kwaliteit van te maken. Met sociale huur en betaalbare huur- en koopwoningen.’’

,,Woningen, groen, waterberging en duurzaamheid zijn de sleutelbegrippen. Met een buurtsuper om maaltijden af te halen. We hopen dat we met deze wijk Prorail stimuleren om NS-station Hoofddorp op te knappen’’, aldus Dohlen.

Dat station is de reden waarom er veel kleine woningen (vijftig tot ruim 150 vierkante meter) en weinig parkeerplaatsen (0,8 per woning) in Hyde Park komen.

De filosofie is dat de bewoners van Hyde Park vooral met openbaar vervoer zullen reizen. De bouw van Hyde Park begint langs de Kruisweg. De hoogbouw daar vormt dan meteen een soort geluidsscherm voor de latere bouwactiviteiten.

Hyde Park is een voortvloeisel van het project Hoofddorp Centraal, dat als doel had het gebied tussen NS-station en het Hoofddorpse winkelcentrum aantrekkelijk te maken.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen