Boze brief van ouders over aanbesteding jeugdzorg

Heerhugowaard

Na de advocatuur uit omgeving Alkmaar en jeugdzorginstelling Parlan hebben nu de ouders van jongeren en de cliëntenraden van Parlan, Lijn5, Triversum, GGZ-NHN, de Brijder en de Jeugd- en gezinsbeschermers een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraden over de aanbesteding van jeugdzorg. Ook minister Hugo de Jonge (volksgezondheid) staat op scherp.

Horizon jeugdzorg uit Rotterdam won de wettelijk verplichte aanbestedingsrace van Parlan uit Heerhugowaard over het verzorgen van de opvang van probleemjongeren in 18 regiogemeenten.

Regio’s Zuid-Kennemerland en IJmond willen verder met Parlan én Horizon. Op 21 november dient een kort geding over de aanbesteding.

Minister De Jonge wil uiterlijk 20 november een helder plan zien waarin de continuïteit van de zorg gewaarborgd wordt voor de vijftig kinderen van Transferium die naar Horizon moeten. Als het plan hem niet bevalt, grijpt hij in.

In de brief van de ouders en cliëntenraden is te lezen dat ze zich ’ernstige zorgen’ maken.

,,Kunt u zich voorstellen hoe heftig het is om te vrezen voor het leven van je kind, als dat zich actief van het leven wil beroven, hoe je je vasthoudt aan iedere strohalm? En als er dan iets is dat werkt, waardoor het beter gaat, je wereld instort als je hoort dat deze zorg straks weg genomen wordt. Kinderen moeten geen onderwerp van aanbesteding zijn.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen