Ronkend eerbetoon sleutelaar Dick Konijn [video]

Avenhorn

Dick Konijn (61) was bijna een jaar ziek toen hij ruim een week terug besloot dat het niet verder meer kon. Maandag overleed hij, zaterdag werd hij op zijn laatste reis begeleid door ruim honderd ronkende motorrijders.

De imposante stoet van Harley-rijders die via Avenhorn en De Goorn naar het crematorium in Schagen reed trok veel bekijks. De Harley Davidson van Dick hing achter de pick-up waarop zijn kist stond. Het eerbetoon van de motorrijders doet de familie goed, zo laat zijn broer Fred weten.

,,Dick was een sleutelaar, hij kon alles aan een Harley maken’’, zegt Fred.

Dat wisten de leden van de motorclubs van Enkhuizen tot Petten. Hij hielp ze graag bij allerlei problemen en was gek op motorrijden. ,,En dan vooral op Harley’s’’, zegt Fred. ,,En als je vervolgens ziet wat al die motorrijders voor mijn broer en zijn gezin hebben gedaan nadat asbestkanker bij hem was geconstateerd, dat is echt hartverwarmend. Ze namen hem overal mee naar toe, verbouwden zijn huis en hielpen hem in dat moeilijke laatste jaar bij alles. En hem dan ook nog zo’n afscheid geven met een ride-out, dat is prachtig. Je hoort wel eens negatieve verhalen over motorrijders, maar ik heb ze op een heel andere, erg positieve manier leren kennen. Het loslaten van een dierbare is moeilijk, maar de manier waarop dit is gedaan samen met al die motorrijders is bijzonder. Dat gevoel moeten we zo lang mogelijk vasthouden.’’

Dick Konijn laat een vrouw, drie kinderen en vier kleinkinderen achter.

Ronkend eerbetoon sleutelaar Dick Konijn [video]
De enorme stoet motorrtijders bij de uitvaart van Dick Konijn trok veel bekijks.
© Foto Michiel Snik

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons