’Geen geweld, geen actie tijdens intocht in Den Helder’

Hedzer Faber
Den Helder

’Warm Onthaal Jutter’, de anonieme initiatiefnemer van een tegenreactie op een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet bij de intocht in Den Helder, roept zijn gevolg op tot ’geen geweld, geen actie en geen demonstratie’.

Hij reageert via Facebook op een artikel van deze krant waarin een inkijkje werd gegeven in de appgroep van de felle voorstanders van Zwarte Piet. Daarin wordt gesproken over het blokkeren van de toegangswegen naar Den Helder om Kick Out Zwarte Piet zaterdag 17 november tegen te houden.

Volgens ’Warm Onthaal Jutter’ is dat niet zijn bedoeling: ’Warm Onthaal Jutter distantieert zich van het voeren van actie, keurt elke vorm van geweld ten zeerste af en houdt zich niet verantwoordelijk voor de daden van anderen.’

Een ander reageert richting de redactie met een andere boodschap: ’Meneer Warm Onthaal Jutter gaat dan geen geweld gebruiken, wij in ieder geval wel als het moet. Wij zijn met een groep van 100 man die klaar staan in Den Helder volgende week. Ze komen de stad echt niet in’.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.