Knappe vierde plaats Esmee Vermeulen in Abu Dhabi

Knappe vierde plaats Esmee Vermeulen in Abu Dhabi
Esmee Vermeulen.
© Archief AFP
Abu Dhabi

Met een knappe vierde plaats in de laatste World Cup openwaterwedstrijd bewees Esmee Vermeulen opnieuw geen eendagsvlieg te zijn.

Na het brons op de Europese kampioenschappen gaf de 22-jarige Zaandamse in Abu Dhabi over 10 kilometer slechts 4,6 seconden toe op de Italiaanse winnares Arianna Bridi, die de olympische afstand in 2.00.21,80 uur aflegde.

Lees ook: Esmee Vermeulen: ’Ik heb het wel op de rit’

De bescheiden Vermeulen vond dat het ’best goed’ was gegaan in de Perzische Golf. In de vijf ronden van twee kilometer nam Sharon van Rouwendaal meteen de leiding.

„Ik lag de hele tijd zo rond de tiende plaats. Ik wist van tevoren dat zij op deze manier zou racen en moest er simpelweg voor zorgen dat ik aangehaakt zou blijven.”

In die opzet slaagde Vermeulen met lof. In het sterke veld - voor de Duitsers, Fransen en Italianen was de laatste World Cup-wedstrijd een kwalificatiemoment voor het wereldkampioenschap - hield ze het ogenschijnlijk makkelijk vol.

Gespetter

Vermeulen: „Dit was voor mij ook een goede test hoe het zou gaan. We zwommen heel dicht bij elkaar en dan moet je misschien een beetje geluk hebben. Zo had ik wel last van het gespetter voor me in de eindsprint, maar had ik een goede positie om het af te maken.”

Het helemaal afmaken lukte Vermeulen niet. Ze miste maar net het erepodium. Na Vermeulen tikte de Française Aurelie Muller (+5,1) en Van Rouwendaal (+5,6) aan.

„Ik zou willen dat dit ook de uitslag was in juli tijdens het WK in Zuid-Korea. Dan zijn Sharon en ik namelijk allebei gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokio”, besluit de Zaanse.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons