Zaandammer bestraft voor neerslaan rivaal

© Archieffoto ANP
Koog aan de Zaan

De 24-jarige A. B. uit Zaandam, die 30 mei in Koog aan de Zaan een rivaal een gebroken jukbeen sloeg, is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur, waarvan dertig uur voorwaardelijk. De Zaandammer moet daarnaast een therapie volgen en 1500 euro smartengeld betalen aan het slachtoffer.

B. wilde bij de politie niks zeggen over het incident bij de skatebaan in Koog aan de Zaan, maar bij de reclassering heeft hij volledig bekend. De Zaandammer trof ’s nachts bij het chillen een bekende van hem, die het volgens zijn vrienden op hem gemunt zou hebben. Deze man zou hebben gezegd dat hij B. wilde neersteken of overgieten met benzine.

B. zag zijn rivaal in diens jaszak graaien en dacht dat hij een mes wilde pakken. Om dat voor te zijn deelde hij direct een stevige tik uit. De gevolgen voor het slachtoffer waren aanzienlijk. Volgens zijn vrienden raakte de man zo in de war dat hij de oprit van een snelweg op liep. Het slachtoffer heeft verklaard dat hij nog geruime tijd pijn heeft gehouden in zijn gezicht.

Justitie ziet B. afglijden, binnenkort staat hij weer voor de rechter maar dan voor een winkeldiefstal. De aanklaagster eiste een werkstraf van tachtig uur waarvan de helft voorwaardelijk, plus verplichte therapie en 1500 euro smartengeld. De advocaat vond dat wel een erg fors bedrag, maar de rechter stemde in met de gevraagde vergoeding.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen