Make It Work definitief op Mediapark

Hilversum

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de gemeente Hilversum slaan de handen ineen. Het omscholingstraject Make IT Work zal vanaf maandag definitief op het Mediapark te volgen zijn. Na twee jaar van pilots, is nu besloten om Make IT Work structureel in Hilversum te houden.

De nieuwe lichting van 25 cursisten start maandag in Hilversum. Softwareontwikkelaar MyBit verhuurt een deel van zijn pand aan de Hogeschool. Omdat ze naar eigen zeggen ’een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel hebben’. Wethouder Wimar Jaeger is enthousiast: „De samenwerking met de HvA past in onze visie Media Park 2030, waarin professionals, studenten en bezoekers samenkomen om van elkaar te leren.” De gemeente Hilversum wil de band met de hogeschool dan ook graag uitbouwen.

Make IT Work leidt hoogopgeleiden binnen één jaar op tot volwaardige ict’ers. Kandidaten worden klaargestoomd voor de functies van software engineer, business analytics specialist of cyber security specialist. Bedrijven springen bij, die na het succesvol afronden van het eerste semester een baan aanbieden. Daarnaast krijgen de cursisten een certificaat van de HvA.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen