Premium

’Een nieuw team bouwen kost tijd’

’Een nieuw team bouwen kost tijd’
Rianne Kruit: ,,Wij willen als team steeds beter worden, elke wedstrijd groeien en uiteindelijk meedraaien in de top.”
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Maartensdijk

Het eerste deel van het veldseizoen zit er op in de hoofdklasse B van het korfbal. Voor Tweemaal Zes (TZ) uit Maartensdijk, een ware familieclub met bijna driehonderd leden die een belangrijke functie vervult in het christelijk georiënteerde dorp, een niet al te succesvolle eerste seizoenshelft.

De ploeg van trainer Arjen van Ginkel eindigde als voorlaatste, met een schamele drie punten uit acht duels (eenmaal winst, een keer gelijk en zes duels verlies). De voorsprong op de nummer laatst, SDO, bedraagt volgend voorjaar bij de hervatting van de competitie twee punten.

„Maar we mogen niet vergeten dat we bij de start van deze competitie twee dragende spelers kwijtraakten”, kijkt speelster Rianne Kruit terug. „Joep Gerritsen en Bart Drost zijn gestopt. Hun vertrek scheelt echt een paar slokken op een borrel. We moeten daardoor nu feitelijk aan een nieuw team bouwen, en dat kost nu eenmaal tijd.”

Ondanks het vertrek van Gerritsen en Drost verloor TZ geen enkele wedstrijd met echt grote cijfers. „Klopt, en daar putten wij ook vertrouwen uit.” Zelf pikt zij regelmatig haar treffers mee. „Hoeveel ik er dit seizoen al gemaakt heb? Ik heb werkelijk geen flauw idee.”

De 28-jarige Kruit, die voor haar bachelor biologie deed en als master is afgestudeerd in de bio-medische wetenschappen, is in het dagelijks leven bedrijfsleider bij een squashcentrum in Utrecht. „Daar ben ik zomaar ingerold, en ik heb het er heel erg naar mijn zin.” Zij is bezig aan haar vierde seizoen bij TZ, en heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt met TZ. „Honderd procent.”

Traject

’Goed komen’ is wat haar en haar ploeggenoten betreft een doel, maar het traject daar naartoe is minstens zo boeiend. „Wij willen als team steeds beter worden, elke wedstrijd groeien en uiteindelijk meedraaien in de top.”

Voor wat betreft de competitie in de zaal, die zaterdag 24 november start, zijn de ambities wat Kruit betreft hetzelfde. „Wij spelen in de overgangsklasse, het derde niveau in Nederland. Ook daar willen wij het beste in onszelf naar boven halen en proberen een vooraanstaande rol te spelen.”

Ze voorziet een boeiende zaalcompetitie met ploegen die aan elkaar gewaagd zullen zijn, zoals HKV/Ons Eibernest en Die Haghe uit Den Haag, KCR uit Ridderkerk en Odik uit Barneveld. „Heel erg leuk vind ik het dat we ook tegen OVVO spelen.”

Kruit, die in Maarssen woont met haar vriend, verliet die club vier seizoenen geleden op een merkwaardige, zeg maar pijnlijke manier. „Ik had op de donderdagtraining verteld dat ik na het seizoen weg zou gaan, en een paar dagen daarna scheurde ik de voorste kruisband af in mijn knie. Dat heeft me een operatie en bijna een jaar revalidatie gekost. Toch heb ik de overstap naar TZ doorgezet, mede omdat ik bij OVVO erg veel zag veranderen. Wat ik niet allemaal even leuk vond.” Spijt van haar switch heeft ze nooit gehad. „Tweemaal Zes is een hele warme club, ik voelde mij er vanaf het eerste moment op mijn gemak.”

T-zide

Ze kijkt uit naar het indoor-seizoen. „Ik denk dat ons team in de zaal beter uit de verf komt dan op het veld. Alles gaat sneller en fysiek is het harder, dat past wel bij ons. De afronding komt ook eerder op je af. En er is gewoon meer sfeer bij wedstrijden binnen dan buiten. Het publiek zit dicht op het veld en onze supporters, die ons zowel thuis als uit trouw volgen en zijn verenigd in de T-zide, laten zich goed horen. Dat is fantastisch en stimuleert enorm.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen