’Snelheid naar 130 tussen Gooi en Amsterdam’

’Snelheid naar 130 tussen Gooi en Amsterdam’
Den Haag

De snelheid op de vernieuwde A1 tussen Amsterdam en het Gooi moet worden verhoogd naar 130 kilometer per uur. Daarvoor pleit regeringspartij VVD.

„De verbreding van de weg heeft geholpen tegen files. Waarom niet 130 rijden op dit prachtige stuk A1”, wilde VVD-Kamerlid Remco Dijkstra weten van verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen. De liberaal was ook benieuwd waarom de maximumsnelheid niet wordt ingevoerd op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht. Nu mogen automobilisten alleen in de avond doorrijden. „Waarom niet de hele dag?”

De Tweede Kamer sprak gisteren over de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Er was veel aandacht voor het toenemende aantal files op de snelwegen. De VVD erkende dat er in de toekomst meer geld naar infrastructuur moet, maar kwam niet over de brug met een voorstel. Regeringspartij CDA had wel met een idee. Kamerlid Maurits Von Martels zei iets te zien in een proef met speciale rijstroken voor vrachtwagens.

PVV-Kamerlid Roy van Aalst wilde dat het kabinet jaarlijks 1 miljard euro extra investeert in wegen en spoor. De grootste oppositiepartij in de Kamer denkt de investering te kunnen financieren door te bezuinigen op subsidies voor innovaties.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons