Derde demarrage te machtig voor HVZ

Derde demarrage te machtig voor HVZ
Jordy de la Cour op weg naar een van zijn drrie treffers.
© Ronald Goedheer
Zaandam

De handballers van HVZ kregen genoeg kansen, maar het lukte de Zaandamse handballers uiteindelijk niet om eredivionist Aristos te verrassen. Twee keer werkte de thuisploeg een achterstand weg, maar de derde demarrage was er teveel aan: 23-28.

In Aristos troffen de handballers van HVZ voor het derde jaar op rij in de beker een eredivisieploeg. De twee vorige jaargangen werd verloren van Aalsmeer 2 en Houten, maar dit jaar had teambegeleider Ruud Knaup (75) er meer vertrouwen in dan ooit. ,,Ik denk vijftig procent kans”, gaf de clubman die al 25 jaar het eerste team begeleidt, voorafgaand aan het duel zijn visie. ,,Het is een stukje optimisme, maar zeker ook realisme. Aristos heeft zeven nieuwe spelers ten opzichte van vorig jaar en is nog niet goed op elkaar ingespeeld. Wij spelen al jaren samen en dat kan vandaag de doorslag geven.”

Beide keepers lieten in de beginfase zien goed in vorm te zijn. Maar de reddingen van Michael de Zaayer voorkwamen niet dat de bezoeker uitliepen naar 1-6. ,,Een heel nerveus begin”, keek de HVZ-doelman na afloop van de wedstrijd terug. ,,Je speelt toch tegen een eredivisieteam en daar komt wat meer spanning bij kijken.” Het waren vooral de hoge schoten waar de doelman van Aristos wel raad mee weet, dus kozen de spelers van HVZ na verloop van tijd voor andere opties. Met succes, want de achterstand werd weggewerkt en na een fantastische ‘vlieger’ van Oehler kwam HVZ zelfs op voorsprong. Wat volgde was een gelijkopgaande strijd die ‘op pauze’ ging bij een stand van 11-11.

Maar in het tweede bedrijf liep HVZ opnieuw snel weer achter de feiten aan. Wederom was dit voor een belangrijk deel te danken aan doelman Kompier van Aristos die een fantastische wedstrijd keepte. HVZ kwam na een 12-16 achterstand terug tot 16-16. Maar toen Kompier zich ook met de aanval ging bemoeien, liepen de Amsterdammers – via onder andere twee snelle breaks – opnieuw weg. Deze klap kwam de ploeg van trainer Geert Brinkman niet meer te boven. Hoewel de achterstand nauwelijks groeide, keerde de spanning niet meer terug. Begeleider Knaup toonde zich na afloop teleurgesteld, maar ook realistisch. ,,We deden tot ver in de tweede helft niet onder voor de tegenstander, maar tegen het einde konden we het niet meer bolwerken.” Een visie die door Zaayer werd gedeeld: ,,Dat er drie klassen verschil tussen de teams zit, was vandaag niet zichtbaar. We worden geklopt op fitheid en klasse, maar de uitslag is geflatteerd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons