Ajax-fans gewond bij aanval op hotel [update]

Lissabon

Meerdere supporters van Ajax zijn gewond geraakt na het uitduel met Benfica (1-1) in de Champions League.

Dat gebeurde toen hooligans van de Portugese club een hotel aanvielen waar fans van de Amsterdamse club nog genoten van de goed verworven uitgangspositie op een plaats in de achtste finales.

De Haarlemmer Jordy Lodewijks zag hoe de groep supporters het hotel waarin zij verbleven, belaagde. Hij was met een vriend naar de wedstrijd geweest. ,,De wedstrijd zelf was niet heel onrustig. Alleen je merkte wel wat onvrede bij sommige Benfica-supporters over hun club. Sommigen gingen joelen, in plaats van juichen.’’ Ze waren net in het hotel, toen de groep Benfica-supporters op het hotel afliep. ,,Eerst gooide een groepje een grote glasbak om. Vervolgens begonnen een paar supporters met glazen flessen te gooien. Ook richting ons, we stonden op het balkon.’’

Vervolgens bewoog de groep zich richting het hotel, waar met stoelen werd gesmeten. ,,Het was heftig om te zien. Een groot glazen paneel sneuvelde. Ook zagen we hoe een Ajax-supporter werd geslagen met een riem en schoppen kreeg.’’

Het hotelpersoneel wist de groep buiten het hotel te houden. ,,De sfeer was dreigend. Ik denk niet dat we dit snel zullen vergeten.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kort voor de aftrap ging het al mis in het bezoekersvak van het Estádio da Luz. De politie wilde de eerste rijen vrijmaken en verwijderde daar supporters van Ajax. Die reageerden door stoeltjes af te breken en richting de agenten te gooien.

Na het gelijkspel in Lissabon werden Ajax-fans in een nabijgelegen hotel aangevallen door Portugese hooligans. ,,Het liep echt helemaal uit de hand. Ik kreeg een stoel in mijn rug en ga zo naar de dokter als we weer in Nederland zijn geland. Ik kan nauwelijks lopen. Maar ik zag jongens die hun hele gezicht hadden opengehaald. Ze liepen met theedoeken om hun hoofd en je zag het bloed stromen. Er was ook paniek, want iedereen probeerde te vluchten naar de bovenste etages van het hotel. Het was echt vreselijk. Dat denk je even leuk naar een uitwedstrijd te gaan. Dit was echt niet normaal."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen