Jubileum Kranenburgh ’feestje voor iedereen’

Jubileum Kranenburgh ’feestje voor iedereen’
Bergen

,,Het verjaardagsfeest van Kranenburgh moet een feestje worden voor iedereen. Een bedankje, maar we willen natuurlijk ook laten zien hoe leuk we zijn.’’

Aldus directeur Mariëtte Dölle over het jubileumfeest zaterdag. Het museum in Bergen bestaat 25 jaar.

Om 10 uur opent het museum de deuren en worden in het café koffie met croissants geserveerd. Kunstenaar/drummer Han Bennink drumt de aanwezigen om 11 uur wakker en om 12.30 uur is er een workshop acteren door acteur Robbert van den Berg.

Lees ook: Mariëtte Dölle: Kwalitatief spelen we landelijk mee

’s Middags zijn er rondleidingen door de kunstbloggers De Kunstmeisjes, Dirk Jan Postel, architect van de nieuwbouw van Kranenburgh, en radioverslaggever Jeroen Wielaert. Kunsthistoricus en journalist Wieteke van Zeil geeft een lezing over kijken naar kunst en schrijfsters Saskia Noort en Stella Bergsma geven een performance over het naakte lichaam.

Doorlopend zijn er (familie)workshops, er staat een knutseltafel, er is een selfiebox met props en er staat de Kranenburgh Wensboom. Om 17 uur heft onder anderen burgemeester Hetty Hafkamp het glas op het museum, waarna Kranenburgh transormeert in een jazzclub.

Veel bekende namen dus, die de afgelopen jaren wel vaker de revue zijn gepasseerd. ,,Klopt’’, beaamt Dölle. ,,Het is onze artistieke familie. Mensen die bij ons horen en ons inspireren, daar vier je je verjaardag mee.’’

De toegang is gratis, voor meer informatie zie de website.

Lees ook: Kranenburgh speelt zich meer in de kijker

Lees ook: Van aanwinst tot drukdoenerij

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons