Verhaal Cees de Baare in bundel ’Varen is mijn vrijheid’

Een illustratie uit het boek.
IJmuiden

Onlangs verscheen, in navolging van de eerste succesvolle maritieme verhalenbundel ’Varen is mijn wereld’, de tweede Maritieme verhalen bundel ’Varen is mijn vrijheid’. Een boek vol verhalen van een groep deskundige maritieme schrijvers die tot doel heeft het maritieme verhaal in leven te houden, te eren en te verspreiden.

Liefst veertien maritieme schrijvers hebben meegeschreven aan de tweede bundel variërend van geschiedschrijvers in de maritieme wereld tot schrijvers over de recreatievaart. IJmuidenaar Cees de Baare heeft ook aan dit boek mee mogen werken. Uit zijn pen het verhaal ’Het gevaar vanuit de Barentszzee’. Een verhaal over een jonge stuurman die als reder verder wil gaan. Hij weet samen met zijn vrouw en schoonvader zijn toekomstplan te realiseren. De jongeman weet een contract te bemachtigen. Met zijn aangekochte coaster gaat hij een zeer grote partij split vervoeren van Scandinavië naar een haven in de Middellandse zee. Onderweg beleeft hij spannende avonturen.

,,Ik ben trots op het mooie resultaat met de variërende verhalen van de verschillende maritieme schrijvers. De zee is vrijheid. Zoveel is zeker. Als je met een schip in zee steekt geeft dat een gevoel van loslaten en rust. Je laat alles achter, de wind wappert door je haren en je staat toe dat een gevoel van onbevangenheid en gelukzaligheid zich meester van je maakt. Op weg naar maritiem avontuur voor een dag, weken of jaren. Aan boord van een klipper, platbodem, passagier- of vrachtschip heerst een sfeer van vrijheid in combinatie met verbonden-, geborgen- en onzekerheid. Deze tweede bundel, van de tegenwoordige generatie maritieme schrijvers, bevat een bonte verzameling verhalen over eenvoudige zeelieden en grote zeevaarders. Ze zijn onderhoudend en authentiek’’, aldus De Baare.

’Varen is mijn vrijheid’ bevat verhalen van Cees de Baare, Peter Bouchier, Graddy Boven, Peter Helmus, Ron Hughes, Aafke Steenhuis, Michiel van Straten, Peter van Rooden, Ton Roskam, Antoon Vandamme, Cor Vonk, Ron de Vos, Jan Willemsen en Arne Zuidhoek.

Kijk voor meer informatie op de website:

www.maritiemeschrijvers.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen