Musicalvereniging BOMS brengt musical ’Levenslang’

De cast van BOMS is klaar voor hun nieuwste voorstelling.© Foto Belinda Put

Mitzie Meijerhof
IJmuiden

Eindelijk mag BOMS zich weer van de beste kant laten zien. Lang zag het er somber uit voor de dakloze geraakte musicalvereniging. Het tij keerde, musicalliefhebbers kunnen in de Felison Cruise Terminal in IJmuiden genieten van het stuk ’Levenslang’.

Voor de IJmuidense musicalvereniging BOMS was het Witte Theater een thuistheater. De vereniging moest op zoek naar een ander onderkomen.

Net nadat ze de wanhoop nabij was bleek de Felison Terminal in IJmuiden de oplossing te zijn. ,,We zijn ongelooflijk blij dat het gelukt is. De medewerking met de KVSA is echt geweldig, daar zijn we heel erg dankbaar voor’’, aldus Hanneke van der Veen.

Na de jubileumvoorstelling ’Souvenirs’ in 2017, werd het tijd voor een fonkelnieuwe musical. Door de huisvestingsomstandigheden heeft de groep ruim een half langer kunnen repeteren.

,,Dat is eigenlijk niet prettig, want je zit met een zomervakantie ertussen. Dat is niet fijn als je allemaal scherp moet blijven’’, zegt Bert Sloots, die verantwoordelijk is voor de muzikale composities.

Aanstekelijk

Levenslang is op het lijf geschreven van de zangers, dansers en spelers van BOMS. Het script is in handen van Thedo Keizer, de choreografie van Yolanda Germain en Evert de Vries verzorgt de regie. Ze zijn er in geslaagd weer een stuk te vinden dat geschikt is voor de samenstelling van de vereniging. (Veertien tegenover vier mannen.)

,,Levenslang is een aanstekelijke musical met vrolijke, donkere en soms aangrijpende kanten. In deze musical maakt het publiek kennis met de bewoners van vrouwengevangenis De Sluis. Dit huis van bewaring wordt bevolkt door veel kleurrijke types’’, leggen speelsters Hanneke van der Veen en Marjon Demmers uit.

Van de opvliegerige Bertha tot de lieve oude Elisabeth, van de verslaafde Maria tot de altijd zieke Willy. ,,Ik speel Maria, een ex-verslaafde die ook dealde. Het is echt een ontzettend leuke rol om te spelen’’, aldus Van der Veen. Demmers speelt de rol van Willy. ,,Ik ben een hypochonder. In het stuk wordt daar ook een heel mooi nummer over gespeeld.’’

Ook onder het personeel bevinden zich de meest uiteenlopende karakters, elk met een eigen verhaal. Onder hen bijvoorbeeld de bikkelharde vrouwelijke directeur Baay. Het leven van de bewoners van De Sluis wordt op zijn kop gezet door de komst van Petra, een under-

cover-journalist van het plaatselijke nieuwsblad. Zij is getipt door een klokkenluider uit de gevangenis. In het bijzonder over de wantoestanden daar.

Popnummers

Het combo bestaat uit Bert Stoots op keyboard, Jeroen Lely speelt de basgitaar en contrabas, Richard Wanders op de drums en Steven Coljé de alt/tenor sax, klarinet en fluit. ,,De liedjes in Levenslang zijn onder andere wat oudere popnummers die van nieuwe teksten en arrangementen zijn voorzien. De muziek en types versterken de rollen’’, legt De Vries uit.

De eerste voorstelling die BOMS geeft, is bijzonder. ,,Dinsdag 13 november spelen we in opdracht van gemeente Velsen. Het publiek bestaat uit Velsense mantelzorgers.’’

De Felison Cruise Terminal wordt vaker gebruikt voor evenementen.

,,We zijn erg blij met de enthousiaste medewerking van manager Anita van Schie. Met hulp van de gemeente Velsen en de KVSA, die ook het maatschappelijk belang hoog in het vaandel heeft, mogen we dit jaar gebruik maken van de terminal aan de IJmondhaven. Op een plek met een industriële uitstraling die uitstekend bij ons stuk past. Uiteraard verbouwen we de locatie tot een echt theater’’, legt Van der Veen uit.

De Felison Cruise Terminal is te vinden aan de Cruiseboulevard in IJmuiden. Dat is de Cruise Terminal die bij het kleine strand ligt. Wie met navigatie rijdt: moet Volendamkade 1 intikken. De locatie is ook bereikbaar met het openbaar vervoer.

BOMS speelt op 15, 16 en 17 (uitverkocht) november om 20 uur. Op 18 november om 14 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via info@musicalgroepboms.nl, of www.musicalgroepboms.nl of telefonisch via 06-13033080.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen