Politie-inzet na protest tegen weghalen van fiets op Groest

Politie-inzet na protest tegen weghalen van fiets op Groest
Hilversum

Een opmerkelijk incident, dinsdagmiddag op de Hilversumse Groest. Een vrouw weigerde haar fiets te laten weghalen door de dienst stadsbeheer en klemde zich eraan vast, waarbij ze zelfs op de achterbak van het gemeentewagentje klom.

De vrouw had haar fiets volgens ooggetuigen geparkeerd op een daarvoor bestemde plek, maar één wiel stak enigszins uit. Nu Hilversum een nieuw parkeerbeleid voor fietsen heeft ingesteld, wordt er extra streng gecontroleerd. Deze fiets werd beschouwd als officieel ’foutgeparkeerd’. Toen stadsbeheer de tweewieler wilde afvoeren, kwam de vrouw uit een winkel en probeerde ze haar fiets terug te krijgen.

Toen dat niet lukte klom ze achterop de wagen die fietsen weghaalt. Er kwamen vervolgens twee boa’s die het probleem probeerden op te lossen. Dat lukte niet, waarna de politie met twee man en later nog een koppel arriveerde. Ondertussen had zich op de Groest een flink oploopje gevormd.

De vrouw, naar verluidt afkomstig uit Huizen, schold op de boa’s en de politie, maar ook op omstanders, die het incident met hun smartphones filmden of foto’s maakten. Daarbij richtte ze zich met name tot een van de boa’s en op een groepje jongens van buitenlandse komaf. Dat taalgebruik was niet ’vriendelijk’ te noemen.

De vrouw eiste gearresteerd te worden en werd later in een van de politiewagens afgevoerd.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons