Helderse tegenreactie op actiegroep tijdens intocht Sinterklaas

De binnenkomst van Sinterklaas in de Helderse binnenstad.© Archieffoto Peter van Aalst

Marischka de Jager
Den Helder

Op de komst van Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP), tijdens de intocht van Sinterklaas in Den Helder, is een tegenreactie ontstaan. De groep Warm Onthaal Kick Out Zwarte Piet wil de actievoerders tegenhouden bij de toegangswegen in Den Helder.

De groep is ontstaan op Facebook. Wie er achter de oprichting zit is niet bekend. De initiatiefnemer noemt zichzelf ’Warm onthaal Jutter’.

Op de facebookpagina wordt een ieder opgeroepen ’om de Actiegroep KOZP een warm Helders onthaal te geven. Want dat verdienen ze’.

In korte tijd hebben op Facebook 180 voorstanders van zwarte Piet aangegeven bij de tegenactie aanwezig te zullen zijn.

Bijna vijfhonderd zeggen geïnteresseerd te zijn. In eerste instantie wordt gedacht om de actiegroep KOZP te stoppen bij Kooypunt maar ook wordt gedacht aan blokkades op de Zanddijk en de N9.

Maandag werd bekend dat de actiegroep Kick Out Zwarte Piet Den Helder noemt als een van de achttien gemeenten waar het wil demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas.

Deze wordt in Den Helder op zaterdag 17 november gehouden op Willemsoord. De actiegroep pleit voor een Sinterklaasintocht die niemand uitsluit.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.