Premium

Kinderdagverblijf Texel: geen stint, dan lopen in poncho

Den Burg

Nu de elektrische bolderkar (stint) tot nader order in de stalling blijft, zet kinderopvangorganisatie Olmenhoeve in Den Burg het ’wandelend vervoer’ van de kinderen voort.

Sinds het stintverbod begin oktober besloot de leiding van Olmenhoeve (twee stints) om ook met de jongste jeugd van school naar opvang te wandelen. De ’kleintjes’ maakten voorheen gebruik van het elektrische vervoermiddel.

De oudere jeugd wandelde altijd al de korte afstand naar een van de twee opvanglocaties in Den Burg. Nu duidelijk is dat de stints zeker tot de jaarwisseling van de weg blijven, zet Olmenhoeve deze koers voort.

,,De afstanden bij ons zijn kort’’, vertelt directrice Marleen Keijser. ,,Het gaat om maximaal zeshonderd meter. Allemaal binnen Den Burg. Als het regent, hebben we speciaal daarvoor poncho’s. Een bus(je) huren of aanschaffen jaagt ons op kosten en levert voor die paar honderd meter geen tijdwinst op. Zeker als je op vier locaties tegelijk moet zijn. Lopen is misschien wel sneller soms. De ouders hebben we hierover geïnformeerd. Het is niet anders. We hebben hierop geen invloed.’’

Elders in de Noordkop zorgt het verbod voor meer zorgen. In Schagen zag SKRS zich begin oktober genoodzaakt om enkele auto’s en twee fietsen bij te kopen. ,,Dit jaagt ons enorm op kosten’’, aldus directrice Mascha de Wit.

,,Door de aanschaf van die middelen, maar we hebben ook meer personeel nodig. Bovendien moeten we in enkele gevallen nee verkopen bij nieuwe aanmeldingen. In een stint kunnen meer kinderen dan in een busje.’’

Concurrent Fun4Kids heeft de kosten zien stijgen van vierhonderd euro (twee huurstints) naar 4800 euro per maand voor busvervoer en personeelskosten. De organisatie heeft zich voor (financiële) hulp tot de gemeente Schagen gewend.

In Den Helder is geen kinderopvang met stints. Voor een toelichting was bij zowel SKDH als Kappio gisteren niemand bereikbaar.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen