Mysterie rond verkoop De Trappenberg in Huizen

Huizen

In tegenstelling tot wat wethouder Roland Boom (VVD) onlangs aan de gemeenteraad meldde is het terrein van De Trappenberg nog niet door Merem verkocht. Dit blijkt uit actuele eigendomsinformatie van het Kadaster.

Boom vertelde twee weken geleden dat grond en gebouwen recent in andere handen waren overgegaan. ,,Begin vorige week werd duidelijk dat de definitieve verkoop had plaatsgevonden”, aldus de wethouder. toen ,,De nieuwe eigenaar heeft ons een voorlopige schets voorgelegd. Dus nog geen plannen die met de raad gedeeld kunnen worden.” De naam van de koper wilde Boom toen niet prijsgegeven in afwachting van het een gesprek op het gemeentehuis.

Verkennend

Hoewel dat dit inmiddels heeft plaatsgevonden houdt de liberaal nog steeds de kaarten voor de borst, bleek donderdagavond. ,,Wij hebben een verkennend gesprek gehad met die partij. Daarin hebben wij onder meer gevraagd waarom zij zich niet eerder hebben gemeld. Dat was niet volgens de wens van het college en de raad.” Op verzoek van Merem is tussen verkoper en (blijkbaar beoogd) koper afgesproken dat de naam van de laatste nog niet naar buiten mag komen.

Serieuze partij

De mysterieuze koper heeft de gemeente beloofd in de komende raadscommissie fysiek domein, op 4 maart, de plannen voor het zeven hectare grote terrein aan de Crailoseweg te presenteren. Boom sprak van ’een grote serieuze partij, die de belangen van Huizen ook hoog in het vaandel heeft staan’.

Zoals bekend verhuist revalidatiecentrum De Trappenberg, in navolging van de mytylschool, volgend jaar naar de Monnikenberg in Hilversum. Eigenaar Merem heeft daarom gebouwen en grond in Huizen in oktober vorig jaar te koop gezet.

Nieuw adres

Op de Monnikenberg vordert de bouw van het centrum voor medische revalidatie, onderwijs en sport (mytylschool voor speciaal onderwijs plus revalidatiecentrum voor kinderen met therapiebad) gestaag. ’Op dinsdag 8 januari 2019 heten we alle leerlingen welkom op ons nieuwe adres Soestdijkerstraatweg 129C in Hilversum’, meldt mytylschool De Kleine Prins op de eigen website(s).

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen