Angelika Pelsink stapt op als wethouder Hilversum

Angelika Pelsink stapt op als wethouder Hilversum
Angelika Pelsink.
© Gemeente Hilversum
Hilversum

Angelika Pelsink stapt op als wethouder van Hilversum. Zij was namens Hart voor Hilversum sinds juni verantwoordelijk voor de portefeuille welzijn, zorg, buurten en wijken.

De wethouder lag al enkele weken onder vuur. Tijdens vergaderingen van de gemeenteraad en van raadscommissies kwam ze niet goed uit de verf. Ze gaf vaak weifelend of geen antwoord. Daarnaast probeerde ze - tot frustratie van veel raadsleden - alles af te doen met een wethoudersbrief.

Pelsink heeft haar partij laten weten dat het functioneren als wethouder in Hilversum haar ’in relatie tot de complexiteit van de haar toegewezen portefeuilles, de voorbije periode te zwaar zijn gevallen’. Ook de aanhoudende kritiek vond ze lastig. Daarom gooide ze gisteren de handdoek in de bestuurlijke ring.

Fractievoorzitter Jan Slingerland laat weten dat Pelsink heeft aangegeven ’in de nabije toekomst Hart voor Hilversum te zullen blijven ondersteunen, in welke vorm dan ook’. Slingerland: ,,Het interim-bestuur en de fractie danken Angelika Pelsink voor haar inzet in dit verkiezingsjaar en stellen een verdere samenwerking zeer op prijs.’’

De taken van Pelsink worden tijdelijk herverdeeld onder de andere leden van het college. De partij moet nu op zoek naar een nieuwe wethouder: ’dat moet een goede zijn’.

Hart voor Hilversum benadrukt dat de partij de opengevallen post behoudt. Ze gaan in alle rust op zoek naar een opvolger van Pelsink en leggen deze dan voor aan de coalitie.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen