Bovenkarspeler (42) opgepakt wegens wapenbezit

Tanja Koopen
Bovenkarspel

De politie heeft vorige week aan het Kreilagehof in Bovenkarspel een 42-jarige bewoner aangehouden en opgepakt, omdat hij verboden wapens in huis had. De man zit nog vast.

De buurt in Bovenkarspel schrok op toen de man door gewapende agenten met veel vertoon van macht in de woning werd aangehouden en met een zak over zijn hoofd werd weggevoerd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

De politie onderzocht de woning en trof in een schuur bij het huis aanvankelijk vier luchtbuksen en een airsoftwapen aan, aldus woordvoerder Menno Hartenberg.

Na nader onderzoek werden in een afgesloten kast in de woning nog drie echte vuurwapens aangetroffen. Het gaat om serieuze wapens, waar de eigenaar geen vergunning voor had. Alle gevonden wapens zijn in beslag genomen.

De eigenaar van de wapens, die overigens niet op het adres aan het Kreilagehof ingeschreven stond, maar er wel verbleef, zit nog vast hangende het onderzoek naar de gevonden spullen.

Het onderzoek van de politie richt zich nu op de vraag waarom de man de wapens in zijn bezit had, of ze wellicht gebruikt zijn en waar ze vandaan komen.

Het bezit van wapens als luchtbuksen en airsoftwapens is volgens Hartenberg in principe niet verboden, zolang je er niet buitenshuis gebruik van maakt.

Een airsoftwapen, waar je balletjes mee kunt afschieten bij een speciale club, mag je alleen goed ingepakt vervoeren.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen