Bestuur De Nollen weigert stokje over te dragen

Kunstproject De Nollen.

Kunstproject De Nollen.© PR Foto

Delano Weltevreden
Den Helder

Het bestuur van stichting De Nollen draagt het stokje niet zonder meer over aan een nieuwe onder leiding van oud-rechter Joost van Dijk.

Dat zegt Paul Jan van de Wint, voorzitter van het bestuur. Als de overdracht niet uiterlijk 1 november plaatsvindt, is Van Dijk niet meer beschikbaar als bestuurslid.

,,Alles draait om het verlenen van decharge’’, zegt Paul Jan van de Wint. ,,Het betekent dat er een overdracht heeft plaatsgevonden en dat het nieuwe bestuur zich volledig heeft vergewist van de situatie. Daardoor wordt het oude bestuur niet meer achtervolgd door problemen die het nieuwe bestuur op zich neemt. Wij dragen het stokje graag over, hoe eerder hoe beter zelfs, maar dan moet het huidige bestuur door Van Dijk gedechargeerd worden. Hij heeft ons echter duidelijk per e-mail te verstaan gegeven dat dit voor hem onmogelijk is, woordspelletjes in de krant over het overnemen van verantwoordelijkheid ten spijt.’’

Volgens directeur Bernt Schneiders van het VSB Fonds wordt wel decharge verleend. ,,De bestuursleden willen nadere garanties dat zij door niemand meer worden aangesproken. Dat kan een beoogd voorzitter natuurlijk niet garanderen. Die andere garanties zijn ook helemaal niet nodig, omdat de stichting wordt aangesproken en niet de oud-bestuurders. Behalve voor wanbeleid. Dat zal het nieuwe bestuur niet doen, is mondeling toegezegd.’’ De erven eisen een half miljoen euro van het bestuur dat nu overweegt de stichting failliet te laten verklaren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.