Enkhuizer scouting krijgt subsidie voor herstel wachtschip

Enkhuizer scouting krijgt subsidie voor herstel wachtschip
Leden van de scouting Enkhuizen in de weer op en rond het wachtschip Mercury.
© Archieffoto
Enkhuizen

Scoutinggroep Mercury uit Enkhuizen krijgt eenmalig 25.000 euro subsidie van de gemeente voor het herstel van de bodem van het gelijknamige wachtschip.

Een raadsmeerderheid stemde daarmee dinsdagavond in, vooral uit waardering voor de grote inspanningen die de scouting zelf heeft verricht heeft om de reparatie uit te kunnen voeren. Zo zijn met zelfwerkzaamheid de kosten zo laag mogelijk gehouden en is van de uiteindelijk nog benodigde 92.000 euro meer dan driekwart door de vereniging zelf ingezameld.

Alleen D66 en CDA stemden tegen het voorstel. Hoewel ook deze fracties de eigen inzet van Mercury roemden, zijn zij bang dat hiermee een precedent geschapen wordt voor andere verenigingen met een ’gat in hun begroting’.

Ook andere fracties - SP en HEA - vrezen dat straks misschien meer clubs aankloppen, maar gingen toch overstag. Derrick Stomp (VVD) toonde zich niet zo bevreesd voor precedentwerking. ,,Uiteindelijk besluiten wij als gemeenteraad over elk verzoek voor een eenmalige subsidie, en dus kunnen wij ook altijd zelf beoordelen wat de aanvrager er zelf allemaal aan heeft gedaan.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons