MAAK.Zaanstad, meepraten over de wijken in 2040

Zaandam

Meepraten over hoe de wijk Kogerveld er in 2040 uit ziet. Zaanstad start deze maandag het tweede gebied van MAAK.Zaanstad. Na het centrumgebied en de oostelijke kant van de Zaan draait het nu om Zaanstad-midden.

Zaanstad-midden behelst de wijken Hofjesbuurt, Oostzijde (Kan Palen), Slachthuisbuurt en de wijk Kogerveld. De aftrap is op twee momenten, maandagmiddag 15-17 uur en 19-21 uur, beide keren in het gebouw Surbeza Samen Sterk, Slachthuisstraat 67 in Zaandam. Stedenbouwer Jeroen Ruitenbeek praat wijkbewoners bij over de laatste ontwikkelingen, zoals bouwproject De Witte Olifant en het Kan Palen-terrein. En natuurlijk het Oostzijderpark.

Aansluitend op de aftrap volgen twee weken waarin er thematisch verder wordt gesproken over de toekomst van het gebied en specifiek de inrichting van de wijk Kogerveld. Onder meer wordt het vergrootglas gelegd op vragen als: ’Waar en hoe creëren we toffe plekken in de buurt’, ’Wat doen we met het NS-station en het gebied eromheen’ en ’Hoe maken we de wijk klimaatrobuust’. Wijkbewoners en omwonenden kunnen meepraten en invulling geven aan de gestelde themavragen. Bemoeilijkende factor is, dat de burgers gevraagd wordt hun blik te verzetten naar het jaar 2040, ruim twintig jaar van nu. Het gaat om een langetermijnvisie. Het complete programma staat op de website maakkogerveldwijk.zaanstad.nl

Alle inbreng op de genoemde thema’s wordt verzameld en verwerkt in een eindstuk. Die wordt als eindtentoonstelling gepresenteerd op maandag 12 november.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen