Zwart-wit: Coolsingel

Zwart-wit: Coolsingel
Arjan Paans algemeen hoofdredacteur Holland Media Combinatie. Gefotografeerd in Soest, de plaats waar hij ruim een kwart eeuw geleden de eerste schreden zette op het journalistieke pad. Bij De Gooi- en Eemlander.
© Harry Mos

De overtuiging dat hun club na 18 jaar weer landskampioen wordt, is zo groot dat enkele Feyenoordfans de titel al op hun lijf hebben laten tatoeëren.

Na de nederlaag tegen aartsrivaal Ajax, zondag in de Amsterdam Arena is weliswaar nog niet alle hoop vervlogen, maar is er wel ruimte voor twijfel.

Twijfel die zondag in het centrum van Rotterdam omsloeg in agressie tegen medesupporters en de politie. Daar waar wellicht over een maand het kampioenschap kan worden gevierd, deed de harde kern van Feyenoord zondag zijn naam weer alle eer aan.

Achttien arrestaties verrichtte de politie op het Stadhuisplein, waar een voetbalfeest ontaardde in relletjes.

Agenten werden met bier, vuurwerk en andere objecten bekogeld. Een laveloze, op de grond liggende supporter werd tegen zijn hoofd geschopt, ook klonken de gebruikelijke ’joden’-spreekkoren. De ME moest eraan te pas komen om een einde aan het geweld te maken.

Dit soort wangedrag zal de verantwoordelijke burgemeesters sterken in hun opvatting dat de wedstrijden tussen de clubs nog tot in lengte der jaren zonder uitpubliek dienen te worden afgewerkt.

Aan burgemeester Aboutaleb de moeilijke taak te beslissen of een eventueel kampioenschap überhaupt nog wel op de Coolsingel kan worden gevierd.

Meer nieuws uit Nieuws

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons