WK in de bubbelbadtaxi

WK in de bubbelbadtaxi
Joep Verbunt (vooraan) bedacht het bubbelbad achter de taxi. Op het Museumplein werd alvast een sambaselfie gemaakt. Foto Kees Krick
Amsterdam

De 28-jarige Verbunt borduurt handig voort op een initiatief waarmee hij in maart al succes had: Hot Tub Movie Club, ofwel de bubbelbadbios. In het Machinegebouw op het hippe Amsterdamse Westergasterrein plaatste hij 22 bubbelbaden met elk maximaal zes personen die zo borrelend in weelde naar een film keken. Uiteraard met een vette en coole party erachteraan. Nu was het tijd voor ’iets met het WK’.

Hij passeerde een bierfiets en dacht 'dát is niet leuk, maar als je nu eens in een bubbelbad bierdrinkend door de stad kan rijden…'.

Kunstenaar Arend Groosman maakte voor Verbunt een speciale hot tub van een gerecyclede watertank. Taxi Centrale Amsterdam stelt zaterdag voor de eenmalige actie een chauffeur beschikbaar én een taxi met trekhaak.

Gratis

De badkuip met biertap en flatscreen is voor maximaal acht personen en gaat op de kar achter de taxi. Verbunt verbindt er een wedstrijd aan. Wie de leukste (haalbare) locatie bedenkt, wordt daar gratis heen gebracht en kijkt er geheel verzorgd naar de kwartfinale.

,,Het wordt 2-0 voor Nederland'', voorspelt Verbunt. Die in zijn jeugd Ajax-fan was, maar sindsdien weinig meer met voetbal heeft. Vraag hem niet 'hoe dat zo'. ,,Ik weet niet waarom.''

Winnen

Grote kans dat de organisator zaterdag in Brazilië zit, bij de kwartfinale in het WK-stadion van Salvador da Bahia. Als topper op de site vol 'sambaselfies' kan hij een reis winnen.

,,En dan vlieg ik vrijdag naar Brazilië, naar de beste plek om de wedstrijd te zien.'' Volgens de in Elst opgegroeide ondernemer houdt dat automatisch in dat zijn bubbelbadtaxi naar 'de op één na beste plek' gaat.

Kans maken op de bubbelbadtaxi? Check www.facebook.com/hottubmovieclub.nl

Meer nieuws uit Nieuws

Lees hier de digitale editieVolg ons