Isotopenproducent verder als Curium

Petten

Isotopenproducent Mallinckrodt gaat verder als Curium. Dit bedrijf is gespecialiseerd in medische isotopen voor de nucleaire geneeskunde en maakt hiervoor onder meer gebruik van de Hoge Flux Reactor in Petten.

Het Amerikaanse concern Malinckrodt Pharmaceuticals verkocht in januari dit jaar zijn ’nuclear medicine business’ aan IBA Molecular in Frankrijk. Onderdeel van de verkoop was de medische isotopenproducent Mallinckrodt Medical B.V. in Petten.

Dit onderdeel gaat verder als Curium. De naam verwijst naar de pioniersgeest en het stralingsonderzoek van Marie en Pierre Curie. Voorlopig houdt het bedrijf ook nog de Naam Mallinckrodt Medical B.V. aan.

Het concern Curium telt ongeveer 1600 medewerkers die meer dan zesduizend klanten in zeventig landen bedienen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en levert producten voor zogenoemde PET- en SPECT onderzoeken in ziekenhuizen. Elk jaar krijgen zo’n 14 miljoen patiënten diagnostische producten toegediend.

Vanuit Petten vinden jaarlijks duizenden leveringen plaats, zowel over de weg als door de lucht, naar ziekenhuizen in vooral Europa en naar bulkafnemers van zuivere grondstoffen. Bij Curium in Petten werken driehonderd medewerkers.

Meer nieuws uit Nieuws

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons