Wethouder Visser niet welkom in dorpshuis Julianadorp

Kees Visser.© Archieffoto: Peter van Aalst

Casper Duin
Julianadorp

De beheersstichting van MFC ’t Dorpshuis Julianadorp ontzegt wethouder Kees Visser van de gemeente Den Helder zaterdagavond de toegang.

De gebouwontzegging geldt als ludieke actie met een serieuze ondertoon. Stichtingsvoorzitter Hans Boskeljon spreekt immers van ’onbehoorlijk bestuur’. Het bestuur vroeg voor 1 oktober de subsidie deskundigheidsbevordering aan via de website van gemeente Den Helder.

Twee weken geleden kregen zij bericht dat de deskundigheidsbevordering volgend jaar helemaal geschrapt wordt omdat de gehele €36.000 aan stedelijk beschikbare deskundigheidsbevordering is ingetrokken in het kader van de komende bezuiniging bij de begrotingsbehandeling.

De stichting houdt Visser als wethouder van financiën hiervoor verantwoordelijk en ontzegt hem zaterdagavond de toegang tot de jaarlijkse herfstbock- en wijnavond in MFC Julianadorp. Komt hij toch, dan moet Visser als ’straf’ een rondje aan de bar geven en een uur bardienst draaien.

Over het schrappen van de deskundigheidsbevordering ontstond woensdagavond onduidelijkheid bij de eerste behandeling van de begroting. De subsidie wordt inderdaad geschrapt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.