Hells Angels Haarlem ontkent betrokkenheid bij bedreiging Wienen

Hells Angels Haarlem ontkent betrokkenheid bij bedreiging Wienen
Zware bewaking voor burgemeester Jos Wienen.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Hells Angels Haarlem is niet verantwoordelijk voor de bedreigingen aan het adres van burgemeester Jos Wienen, zo laat hun advocaat Chrissy Stroobach zaterdag namens hen weten.

De Haarlemse burgemeester wordt al enkele weken bedreigd en verblijft in verband hiermee ook al enige tijd niet meer op zijn huisadres.

’Diverse media hebben de afgelopen weken bericht over de bedreigingen aan het adres van de burgemeester van Haarlem. Ook premier Rutte heeft zijn afschuw hierover uitgesproken. Hells Angels Haarlem nemen afstand van de bedreigingen’, aldus een uitgegeven verklaring.

Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen uit welke hoek de bedreigingen komen. ’In enkele berichten werd gesuggereerd dat de bedreigingen mogelijk het gevolg zijn van de sluiting van het clubhuis van de Hells Angels in Haarlem op 26 januari 2017, inmiddels meer dan anderhalf jaar geleden. Dit wordt door de Hells Angels in Haarlem uitdrukkelijk betwist. Vanzelfsprekend zijn zij het niet eens met de sluiting van het clubhuis, maar om de heropening van het clubhuis te bewerkstelligen loopt er thans een juridische procedure waarin de rechter nog een uitspraak gaat doen’, zo staat in de verklaring te lezen.

Minister Ollongren en premier Rutte reageerden eerder deze week geschokt op de bedreigingen aan het adres van Jos Wienen. Zondagmiddag om vier uur demonstreren Haarlemmers op de Grote Markt om hun burgervader een hart onder de riem te steken.

Lees ook: Beveiliging Haarlemse burgemeester Jos Wienen nu fors opgevoerd

Meer nieuws uit Haarlem

Lees hier de digitale editieVolg ons