Myomy is nu bekroond koploper in duurzame mode

Myomy is nu bekroond koploper in duurzame mode
Marja Baas tijdens een presentatie van tassen van paddenstoelleer.
© Myomy
Amsterdam/Naarden

Myomy do Goods heeft The Green Fashion Talent Award in de wacht gesleept. Het bedrijf uit Naarden levert een belangrijke bijdrage aan een duurzamere modebranche.

Op meer dan vierhonderd plekken in ons land wordt aandacht gevraagd voor duurzame mode. Men viert de Dutch Sustainable Fashion Week en die loopt nog tot 17 oktober. Ontwerpers, vertegenwoordigers van modemerken en retailers delen dezer dagen de dikwijls inspirerende verhalen achter hun duurzame kledingstukken en accessoires.

Nieuw onderdeel van de duurzame modeweek is de awardshow. Op de catwalk laten de meest en innovatieve merken zien wat ze in huis hebben. Myomy do Goods heeft nu de allereerste editie van deze show gewonnen. Myomy blijkt zonder twijfel een van de koplopers in de duurzame modebranche.

Marja Baas, grondlegger van het duurzame en innovatieve merk ziet de prijs als een belangrijke erkenning, zo geeft ze aan: ,,We ontwerpen al meer dan tien jaar tassen en accessoires van leer. We werken uitsluitend met fairtrade werkplaatsen en blijven het productieproces continu op het gebied van ecologische, sociale en financiële duurzaamheid continu verbeteren. Toen we begonnen was er bijna niemand die hierover met mij wilde praten. Tegenwoordig is duurzaamheid gelukkig hip.’’

De prijs is een cheque van 5.000 euro die besteed kan worden aan bedrijfsadvies. ,,We willen een wereldwijd bekend en verkrijgbaar merk worden. Voor die missie ga ik de cheque dan ook gebruiken.’’

Meer nieuws uit Nieuws

Lees hier de digitale editieVolg ons