Drukte bij opening ouderencafé Den Helder

Drukte bij opening ouderencafé Den Helder
Zangeres Gerda Baars beweegt zich tussen de bezoekers aan het ouderencafé Klup effe d’r Uit.
© Foto George Stoekenbroek
Den Helder

Zangeres Gerda Baars zong vrijdagmiddag de sterren van de hemel tijdens de opening van het ouderencafé Klup effe d’r Uit in ’t Wijkhuis in Nieuw Den Helder.

Zeker zo’n zeventig mensen waren gekomen naar de aftrap van het seniorencafé. ,,Een mooie opkomst’’, zeggen Elsa Brinkman (69) en Erik Roquas (68).

Beiden kennen elkaar van hun vrijwilligerswerk bij het Marinemuseum en staken de koppen bij elkaar om iets voor ouderen op poten te zetten in ’t Wijkhuis.

Samen met coördinator Laura van de Straat en bestuurslid Paul Kragt ontstond het idee van een tweewekelijks ouderencafé: bij elkaar komen onder het genot van een hapje, drankje, cultuur en muziek.

Elke twee weken staat er een ander thema op het programma. ,,En we hebben nog genoeg andere ideeën’’, zegt Roquas. ,,Misschien dat we op termijn nog iets met maaltijden kunnen doen. Hollandse pot van vroeger of zo.’’

Het eerstvolgende café wordt gehouden op vrijdag 26 oktober van 13.30 tot 17 uur en staat in het teken van Amsterdam. Deelname aan het ouderencafé is gratis.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons