Puur Optiek wint Regenboog Etalagewedstrijd

Puur Optiek wint Regenboog Etalagewedstrijd
In de winkel gaat de roze week-versiering verder. Vlnr: Pascal Stroet, Marjo van Veen, Kholoud al Mobayed, Sabine Kockx.
© Foto Holland Media Combinatie
Hoorn

Ze hebben nét dat beetje meer gedaan dan de rest, oordeelde de jury. En daarom heeft Puur Optiek aan het Breed in Hoorn de Regenboog Etalagewedstrijd gewonnen. ,,Maar het was moeilijk kiezen’’, zegt Sabine Kockx van LHBTI Westfriesland.

De verkiezing is onderdeel van de Roze Week in West-Friesland, die nog tot en met zondag duurt. Thema is ’Liefde mag gezien worden’. Pascal Stroet, etaleur van Puur Optiek, heeft dat thema ter harte genomen. Tientallen roosjes vormen samen diverse harten, zowel in de etalage als binnen in de winkel. Roze slingers hangen er nonchalant tussen. ,,Ik wilde de liefde benadrukken’’, zegt Stroet. ,,Hoe doe je dat? Met rozen. Ik heb ervoor gekozen het heel eenvoudig te houden. Het gaat om liefde, niets meer.’’

Roze shirts

Deze zaterdag en ook vorige week hebben de opticiens roze shirts aangetrokken. Dat is bij de jury in goede aarde gevallen. Marjo van Veen van Puur Optiek: ,,Mensen vragen waarom we dat doen. Dan kunnen wij uitleggen dat we het leuk vinden om mee te doen aan de Roze Week en dit initiatief ook steunen.’’ En daar gaat het om, vindt Sabine Kockx. ,,Het gesprek aangaan over het onderwerp. Dat is heel belangrijk.’’

Wethouder Kholoud al Mobayed mocht een bokaal en bloemen uitreiken. Het had overigens niet veel gescheeld of ze had dat ergens anders gedaan, vertelt Kockx. ,,Er zijn een paar winkels die behalve het ophangen van de regenboogvlag hun best hebben gedaan om er iets moois van te maken. Het was moeilijk kiezen.’’ Om die reden wil ze de etalages van Voorheen V&D, Topics, Van Os en Bonte Boeken een speciale vermelding geven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons