Terrel Ondaan direct waardevol voor Telstar

Terrel Ondaan direct waardevol voor Telstar
Helmond

Telstar mag zich in de handen wrijven dat het deze week Terrel Ondaan wist vast te leggen. Zonder hem in het veld werd in de eerste helft uit bij Helmond Sport duidelijk hoe weinig aanvallende stootkracht dit Telstar heeft. Ondaan sleepte er in de tweede helft een penalty uit en gaf een assist op de beslissende goal van Najah.

In de eerste helft ontbrak het Telstar aan lef. Helmond Sport kon zijn gang gaan. Dat Telstar na de eerste helft nog niet achterstond had het te danken aan doelman Jeroen Houwen. Helmond Sport won dit seizoen nog geen wedstrijd maar was vooral dankzij clubtopscorer Furhgill Zeldenrust een aantal keer dichtbij een doelpunt. Houwen zat er elke keer scherp op.

Ryan Seager kreeg een minuut voor rust de bal voor het intikken na een voorzet van Mertens. De Engelsman was niet scherp genoeg en liet de bal van zijn schoen stuiten.

Lees ook: Ondaan direct goud waard

Ondaan kwam er de tweede helft voor hem in. Direct bewees Ondaan dat het een speler is die gewend is op een niveautje hoger te spelen. Hij is sterk aan de bal en sleepte er zo direct een penalty uit door verdediger Jeroen Verkennis uit de tent te lokken. Verkennis moest eraf. Kyle Scott scoorde. Even later lag Ondaan aan de basis van de 2-0. Hij gaf voor en na een overstapje van Mertens kon Najah scoren.

De slotfase was hectisch. Eerst scoorde Bart Meijers de 2-1 en vervolgens kwam Helmond Sport met negen man na een tweede gele kaart voor Poelmans. Helmond had zelfs nog een penalty kunnen krijgen, maar scheidsrechter Van de Graaf liet doorspelen. Door de winst staat Telstar op twaalf punten uit negen wedstrijden.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Lees hier de digitale editieVolg ons