Franse burgemeesters op Schepenbeurs

Franse burgemeesters op Schepenbeurs
Riksman en Sluik.
Den Helder

De Traditionele Schepenbeurs in november wordt groter dan de voorgaande edities.

De EOC-beurs, vernoemd naar de scheepsverzekeraar die hoofdsponsor is, wordt gehouden van 9 t/m 11 november in Gebouw 66 op Willemsoord. Jet Sluik leidt het team dat de beurs organiseert. Het bedrijf van Pascal Riksman doet de inrichting. Sluik: ,,We hebben dit jaar bijzondere dingen. Zo krijgen we bezoek uit Frankrijk en Spanje. Een delegatie burgemeesters van havensteden aan de Middellandse Zee bezoekt op vrijdag 9 november de beurs in Den Helder.”

Aanleiding is de officiële overeenkomst tussen de Nederlandse zeilschepen ’Oosterschelde’ en ’Morgenster’ en de burgemeesters van Castellón de la Plana, Port Vendres, La Grande-Motte en Sète voor een bezoek aan hun steden in het voorjaar van 2020. De Nederlandse maritieme cultuur zal in Zuid-Frankrijk in de spotlights staan.

Sluik: ,,De burgemeesters laten zich inspireren door wat er in Den Helder te zien en te beleven is tijdens de Traditionele Schepenbeurs.” De bestuurders zullen in Den Helder de overeenkomst met de Nederlandse schepen tekenen.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons