Naam ’Nice’ roept tal van herinneringen op in Den Helder

Den Helder

Op de plek in Den Helder waar in de jaren negentig van de vorige eeuw Studio Nice uitgroeide tot een fitnesscentrum van formaat, daar maakt Gerard van Essen nu een herstart met sportschool ’Fit=Nice’.

De inmiddels zeventigjarige startte rond 1992 aan de Pastoor Koopmanweg 3 met een sportcentrum.

In de hoogtijdagen had Nice circa 1500 leden. Het pand barstte uit de voegen, waardoor een verhuizing naar Sportcentrum Quelderduijn noodzaak werd. Daar hield het na twee jaar op te bestaan.

Van Essen bleef eigenaar van het pand aan de Pastoor Koopmanweg. Dus toen het gebouw recent een nieuwe huurder zocht, waagde Van Essen een poging om het verleden te laten herleven.

Met behulp van eigenaar en manager Peter de Jong Boers, in de jaren negentig al werkzaam bij het toenmalige Studio Nice, werd een sportcentrum opgezet met yoga, slenderbanken en fitness als pijlers. Van Essen is pandeigenaar en adviseur.

,,Natuurlijk stikt Den Helder van de sportcentra. De bank adviseerde mij met klem om het te zoeken in het boutique fitness. Kleinschalig, sfeervol en met veel persoonlijke benadering. Het leuke is dat men ons niet is vergeten. Tijdens de open dag kwamen allemaal oude bekenden binnen. Mensen die het elders naar eigen zeggen niet konden vinden en terugverlangen naar het Nice van vroeger. Nice is en blijft toch een naam.’’

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons