Hulp voor dieren in Den Helder en Hollands Kroon alleen nog overdag

Hulp voor dieren in Den Helder en Hollands Kroon alleen nog overdag
Den Helder

Dierenambulance Den Helder-Hollands Kroon komt met ingang van volgende maand alleen nog overdag en aan het begin van de avond in actie.

Wie na negen uur ’s avonds hulp zoekt voor een dier in nood, moet voortaan contact opnemen met een dierenarts. Er zijn te weinig vrijwilligers om de twee ambulances nog 24 uur per dag te bemannen. Dit is voor het eerst in 34 jaar.

Volgens de stichting loopt de werkbelasting voor de vrijwilligers die er nog zijn te hoog op om ook ’s avonds en ’s nachts nog uit te kunnen rukken. Waarschijnlijk speelt het aantrekken van de economie de dierenambulance parten. Meer mensen aan het werk, betekent minder mensen met vrije tijd. De hoop is dat doordat vrijwilligers niet meer hun bed uit hoeven, het werk ook aantrekkelijker wordt voor twijfelaars.

De laatste tijd is alles uit de kast getrokken om de 24-uurshulp wel te kunnen garanderen. Zo is er onder meer gepoogd om Helderse uitkeringsgerechtigden gericht te benaderen met hulp van de gemeente. Van de 75 aangeschreven mensen kwamen er dertien naar een voorlichtingsbijeenkomst, waarna er slechts een geïnteresseerde overbleef. Die kwam uiteindelijk ook niet opdagen voor zijn sollicitatie.

Wie straks na negenen en voor acht uur ’s ochtends belt, krijgt een bandje met tips om zelf te handelen.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons