Veel vertraging op A9 door ongeluk bij Heemskerk [update]

Veel vertraging op A9 door ongeluk bij Heemskerk [update]
© Rijkswaterstaat
Heemskerk

Een auto-ongeluk op de A9 bij Heemskerk zorgde dinsdagochtend voor veel vertraging bij het verkeer in de richting van Haarlem. Volgens de ANWB liep de vertraging in sommige gevallen op tot maar liefst tweeënhalf uur.

Drie rijstroken van de A9 waren dicht, al het verkeer moest dus over de overgebleven vierde rijstrook. Rond 7.30 uur stond er al 10 kilometer file. Inmiddels is de weg weer vrij en de file opgelost.

Bij het ongeluk waren een vrachtauto en een bestelwagen betrokken. Een berger moest de voertuigen van de weg komen halen. Daarna is het wegdek gereinigd.

Ook het verkeer op omliggende wegen, zoals de N203 (in beide richtingen), de N246 richting Beverwijk en de N244 van Alkmaar richting Edam kampten met vertraging.

„Als je de kans hebt, neem thuis nog een kopje koffie”, adviseerde een woordvoerder van Rijkswaterstaat. „Het heeft weinig zin om nog aan te sluiten. Half Noord-Holland staat al in de file. Het probleem is dat hier weinig alternatieven zijn. Polderwegen kunnen het verkeer ook niet aan.”

Meer nieuws uit Kennemerland

Lees hier de digitale editieVolg ons