Black Friday in de Donkere Duinen Den Helder

Kofferbakmarkt in de Donkere Duinen

Kofferbakmarkt in de Donkere Duinen© promotiefoto

Evert Marsmans
Den Helder

Het is vrijdag alweer de laatste kofferbakmarkt van dit seizoen in Den Helder en dat mag niet ongemerkt voorbij gaan. Er is daarom een speciale editie van dit evenement georganiseerd. Met een knipoog wordt gerefereerd aan de totale koopjesgekte op Black Friday in Amerika.

Koopjesgekte

De kofferbakmarkt bij de Donkere Duinen bestaat inmiddels een kleine dertig jaar. ,,Ik schat dat we in die jaren toch zeker een half miljoen bezoekers hebben mogen verwelkomen”, aldus Flip Kos, organisator van de markt.

,,We hebben een ijzersterke reputatie opgebouwd, zowel bij koper als bij verkoper. De stemming is gemoedelijk en de resultaten zijn altijd goed. Oh...en vergeet niet, voor je plekkie betaal je deze dag maar een tientje”.

Black Friday pannenkoek

Voor deze speciale uitgave van de markt is Kos een samenwerking aangegaan met de medegebruikers van de Helderse Vallei.

Restaurant de Pannenkoekenvallei heeft bijvoorbeeld een speciale Black Friday pannenkoek op het menu staan. De Klimvallei geeft twintig procent korting bij kanohuur of klimmen. Ook snackbar de Donkere Duinen geeft een speciale Black Friday korting. Bij natuureducatiecentrum de Helderse Vallei is het vandaag mogelijk om even op een paard te rijden.

De markt wordt muzikaal omlijst door de Helderse muzikant John Diependaal en zijn vrienden. Diependaal is vooral bekend als drijvende kracht achter het ’Muzikanten voor Kika festival”.

Kindervermaak

Er is ook aan de kinderen gedacht. Vanaf twaalf uur kunnen ze zich laten schminken, er is een springkussen en speciaal voor de kleintjes is er een optreden van ballonartiest Rob van Wolferen.

De markt aan de Jan Verfailleweg 9 in Den Helder begint om acht uur en duurt tot vier uur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.