’Memo Purmerend over milieustraat Waterland is vergissing’

Johan Moes
Purmerend

De memo die de Purmerendse wethouder Paul van Meekeren deze week stuurde aan zijn gemeenteraad over de milieustraat in Monnickendam blijkt een vergissing.

In de memo aan de Purmerendse raadsleden stond dat Van Meekeren niets wist van het besluit van Waterland om de milieustraat uit te besteden aan Purmerend. Dat bericht moest hij donderdag echter rectificeren. De ambtenaar die de memo had opgesteld had één en ander verkeerd begrepen.

In de memo stond dat Van Meekeren op 20 september ’via de media kennis had genomen’ van het besluit van Waterland over de uitbesteding van haar milieustraat aan Purmerend. Een krantenbericht daarover leidde donderdag tot verbijstering in Waterland, die stelde dat Van Meekeren wel degelijk op de hoogte was gesteld van het besluit.

In een nieuwe memo erkent Van Meekeren dat dat inderdaad het geval was: „Op dinsdag 18 september ben ik geïnformeerd door de wethouder in Waterland over het door het college genomen besluit over het gebruik van de milieustraat Purmerend door de inwoners van de gemeente Waterland.”

De passage in de eerste memo over de vraag of het besluit van Waterland ook echt wordt uitgevoerd, wordt in de tweede memo herhaald: „We gaan in gesprek met de gemeente Waterland, waarbij we de mogelijkheden en onmogelijkheden van dit besluit bezien.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.