Singelfestival Edam verrassend en eigenzinnig

Iguana Death Cult© Publiciteitsfoto’s Singelfestival

Van onze verslaggever
Edam

Karakteristiek, intiem en eigenzinnig. Zo kan het Singelfestival in Edam, dat vrijdag en zaterdag voor de 38ste keer wordt gehouden, toch wel omschreven worden.

De organisatie van het tweedaagse festival is er opnieuw in geslaagd een kwalitatief hoogstaand programma samen te stellen, vol opvallende ontdekkingen en verrassingen op het gebied van muziek en (kinder)theater.

Hendrickjan de Stuntman.

Op vrijdagavond, zaterdagmiddag- en avond is er van alles te beleven in de tent, Spiegelzaal en op het festivalterrein aan de Burgemeester Versteeghsingel in Edam. Het vrijdagprogramma start om 20.30 uur met een optreden van de jonge, Volendamse band Thumbs Up. Daarna zal de chaotische protopunk van het Rotterdamse Iguana Death Cult de tent op stelten zetten. Het publiek zal weinig tijd krijgen te herstellen want ook de formatie Blanco zal ook flink uitpakken. De show is een primeur en de verwachtingen ervoor zijn hooggespannen, Blanco is namelijk het soloproject van Jan Schilder (Blue Velvet en 3JS). Aerobic Funk sluit de vrijdagavond af met datgene wat de bandnaam al doet vermoeden: het publiek zal zweten tijdens de uitgebreide aerobics work-out op funkmuziek.

Meerstemmig

De zaterdagavond is zoals altijd rijkelijk gevuld. Lowell’s Guards uit Ilpendam opent de avond met hun rijke, meerstemmige sound in de stijl van Ryan Adams en The Tragically Hip. Dawn Brothers zal daarna laten horen waarom het onbetwist een van de strakste bands van Nederland is.

Ook op de zaterdag krijgt het publiek weinig adempauzes, want Arp Frique is een sensuele, pompende afro-beatmachine die het dansgedeelte van de zaterdag in zal luiden. En als dat nog niet genoeg is, komt Convoi Exceptional met een opzwepende door blazers gedreven set. DJ Dirk Schot zal de avond afsluiten.

Stuntman

Liefhebbers van theater hoeven zich niet te vervelen op het Singelfestival. Illustere figuren spelen een verteltheatershow rond een Renault 4, maar ook Scubabianchi doet gedenkwaardige dingen met een auto. Hendrick Jan de Stuntman krijgt met zijn komische theateract de lachers op zijn hand, terwijl De Gedachtentafel de bezoeker juist voer ter overpeinzing biedt. Verder is er cabaret van Janneke de Bijl.

De Gedachtentafel.

Traditiegetrouw is de zaterdagmiddag van het festival speciaal voor de kinderen, met de nadruk op theater en doe-dingen. Zo kunnen de jonge bezoekers in de Animatiebus hun eigen animatie maken en zijn ze bij Tetra Town creatief met Tetrapakken. Sweet Chefs is een suikerzoete straattheateract die zeker in de smaak zal vallen, maar op het veld is nog veel meer te beleven, zoals bijvoorbeeld de spectaculaire show van Hendrickjan de Stuntman. Voor 3+ is er de overal altijd uitverkochte voorstelling De Gruffalo door Meneer Monster en voor de allerkleinsten is er het Muizenhuis, naar de beroemde boekenserie.

Uiteraard is Bosvolk aanwezig om de kinderen te schminken en met ze te knutselen. In CBW Circushoek kunnen de kinderen hun circustalenten ontdekken.

Nieuw op de zaterdag is de vloeiende overgang naar het avondprogramma met een akoestische show van Convoi Exceptional. Daarna start de avond zoals altijd met de hilarische Pubquiz. Teams kunnen zich hiervoor nog opgeven door een mail te sturen naar info@singelfestival.nl.

Voor meer informatie en tickets, ga naar www.singelfestival.nl

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.