Hoorn wil boven Lidl alsnog 75 woningen

Hoorn wil boven Lidl alsnog 75 woningen
De Lidl zoals hij nu is.
© Foto Cyclomedia
Hoorn

De gemeente Hoorn gaat er bij supermarkt Lidl op aandringen om 75 appartementen uit het oorspronkelijke plan voor haar gebouw aan het Clausplein alsnog te realiseren.

De woningen zaten in het bouwplan, maar de supermarkt is in 2011 gebouwd zonder de woningen, omdat er vanwege de crisis geen markt voor was. Wel is de bouwkundige constructie van het pand zodanig dat het mogelijk is de appartementen ooit alsnog te realiseren. Nu er behoefte is aan woningen wil het gemeentebestuur dit alsnog vragen.

De kwestie werd tijdens de gemeenteraadsvergadering aangekaart door Aart Ruppert (VOCH). Hij vroeg zich af wat het college van burgemeester en wethouders gaat doen ’om Lidl aan de afspraken te houden’.

Wethouder Simon Broersma zei dat het supermarktbedrijf ’niet echt enthousiast’ is. ,,Ze zijn bang dat het parkeerplaatsen gaat kosten. Maar ik ga in gesprek wil met Lidl om het bedrijf te vragen het bouwplan te ontwikkelen. Bedankt voor de aansporing. De bouwvergunning is inmiddels helaas verlopen, maar onze wens is niet onbekend.’’

Toen de plannen in 2009 voor het eerst aan bewoners van het Venenlaankwartier werden gepresenteerd, was sprake van gebouwen met verschillende hoogte op het terrein van Lidl. De hoogste flat zou 25 meter worden. Het ging om koopwoningen in de vrije sector, maar ook om goedkope appartementen voor starters op de woningmarkt. Toen de woningmarkt instortte zetten de ontwikkelaars er een streep door. ’We willen niet voor leegstand bouwen’, klonk het destijds.

Lidl heeft op vragen over de situatie van nu nog niet kunnen reageren.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons