Onrust op school in Zuidoostbeemster over noodlokalen

Debbie de Vries
Zuidoostbeemster

De noodlokalen bij basisschool De Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster zijn nog niet op orde en zorgen voor onrust bij leerlingen en hun ouders. Ook de politiek in Beemster is niet blij met de gang van zaken. Het grootste probleem is het ontbreken van een deugdelijke verwarming in de recent geplaatste noodlokalen op het schoolplein.

Eerder deze week zaten de kinderen ’s ochtends met de jassen aan in de klas omdat de verwarming het niet deed. Permanente verwarming is er nog niet en de noodvoorziening in de vorm van elektrische kachels werkte ook niet.

Het bestuur van scholenstichting Opspoor legt uit wat er aan de hand is. ,,In de zomervakantie is onder grote tijdsdruk tijdelijke huisvesting geplaatst voor de kleutergroepen. De oplossing voor de verwarming laat nog even op zich wachten. We zijn daarbij afhankelijk van een aantal externe factoren, maar hopen jullie deze week te kunnen berichten dat de werkzaamheden weldra worden uitgevoerd. In de tussentijd maken we gebruik van elektrische kachels, die het prima doen, behalve maandagochtend helaas. We gaan deze voorzien van een tijdsschakelaar zodat de lokalen al behaaglijk zijn voor de start van de dag. Omdat inmiddels de herfst is begonnen is het altijd een idee om een trui mee te nemen’’, aldus Matthijs Colthoff van Opspoor. Volgens Colthoff worden de lokalen nog deze week afgerond door de leverancier.

Mart Bakker van de Beemster Polder Partij (BPP) kaartte het probleem tijdens de commissievergadering aan bij wethouder Dick Butter. Bakker: ,,Zijn de noodlokalen ook gekeurd door de brandweer? Ik hoorde dat eventueel de brandmelders niet aangesloten zijn en de verwarming niet helemaal goed liep.’’ Wethouder Dick Butter: ,,Op vrij korte termijn gaan de nodige aanpassingen gepleegd worden. Er is geen verwarming aanwezig. Daar zal ook een aanpassing op plaatsvinden, waarschijnlijk op het gebied van elektra en niet gas.’’

De noodlokalen zijn in de zomer geplaatst vanwege het huisvestingsprobleem. Het is de bedoeling dat de noodlokalen twee jaar blijven staan. Daarna moet er een nieuwe oplossing komen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.