Klankbordgroep Oud Den Helder voor het eerst bijeen

Het oude pand van Triade in Oud Den Helder.© Foto George Stoekenbroek

Delano Weltevreden
Den Helder

De klankbordgroep in Oud Den Helder komt donderdag 27 september voor het eerst bijeen. In de klankbordgroep praten omwonenden met vertegenwoordigers van de gemeente en van asielorganisatie COA over de huisvesting van alleenstaande jonge vluchtelingen in de wijk.

De klankbordgroep moet problemen signaleren en oplossen voordat zij uit de hand lopen. In de buurt was enige weerstand ontstaan tegen de huisvesting van zo’n twintig leerplichtige jongeren. Sommige omwonenden vinden dat de buurt al zwaar genoeg belast is, omdat daar ook psychiatrische patiënten gehuisvest zijn die overlast veroorzaken.

Wethouder Tjitske Biersteker is er ’heel blij’ mee dat de klankbordgroep een feit is. ,,We nemen de signalen uit de buurt serieus en willen er alles aan doen om de integratie van de jonge minderjarige vluchtelingen tot een succes te maken.’’

De AMV’s, zoals de jonge vluchtelingen worden genoemd, gaan wonen in het voormalige pand van Triade aan de Jacob van Heemskerckstraat. De verbouwing begint binnenkort. In het eerste kwartaal van komend jaar nemen zij hun intrek in het pand. COA zorgt voor 24-uurs begeleiding.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.