Purmersteijn loot Monnickendam, Beemster ontvangt Marken

Hans Swierstra
Purmerend

Beemster-Marken en Purmersteijn-Monnickendam zijn na de loting de meest in het oog springende affiches in de eerste ronde van het districtsbekertoernooi.

Zondaghoofdklasser Purmersteijn, anderhalf jaar geleden bekerwinnaar, neemt het in eigen huis op tegen de ambitieuze zaterdagtweedeklasser Monnickendam. Op voorhand een niet te onderschatten klus voor de Purmerenders.

Beemster speelt eveneens een thuiswedstrijd, maar de kersverse zondagtweedeklasser wacht een zwaar karwei. Immers, zaterdagtweedeklasser Marken komt op bezoek.

Zaterdaghoofdklasser RKAV Volendam, vorig seizoen halvefinalist en ’beloond’ met deelname aan het grote KNVB-bekertoernooi, gaat in de eerste ronde op bezoek bij zondagderdeklasser De Blokkers in Blokker. Het tweede team van Volendam, dat altijd sterk voor de dag komt in het standaardbekertoernooi, heeft perspectief. De ploeg bezoekt zondagvierdeklasser DWOW in Wieringerwerf. Het zondagelftal van Volendam speelt thuis. De derdeklasser ontmoet het tweede team van het Heemskerkse Odin’59.

Zondagderdeklasser IVV treft in Landsmeer Strandvogels uit Wervershoof, dat een niveau lager acteert. Het zaterdagteam van Purmersteijn ontvangt een tegenstander uit de eigen derde klasse A: Reiger Boys uit Heerhugowaard.

Het voorlopige programma luidt: Dinsdag 23 oktober: Purmersteijn-za-Reiger Boys. Woensdag 24 oktober: Purmersteijn-zo-Monnickendam, Beemster-Marken, De Blokkers-Volendam-za, DWOW-Volendam-za 2, Volendam-zo-Odin’59 2. Donderdag 25 oktober: IVV-Strandvogels. Aanvang alle duels vooralsnog om 20 uur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.