Medicijnmiddag start KBO-zomerprogramma ouderen Den Helder

Petra Bies
Den Helder

De Katholieke bond van ouderen (KBO) trapt het zomerprogramma komende dinsdag 19 juni af met een themamiddag over ouderen en medicijngebruik.

Apotheek Zuiderhaaks werkt mee aan de themamiddag, die in buurthuis West-End aan de Lijsterbesstraat wordt gehouden.

Er wordt onder meer ingegaan op de meest voorkomende bijwerkingen, de wisselwerking tussen medicijnen en de invloed van voeding. De themamiddag begint om twee uur en duurt ongeveer twee uur.

Ook mensen die geen lid zijn van de bond zijn welkom. Zij betalen drie euro entree, voor leden is het twee euro. Aanmelden wordt gewaardeerd en kan via tel. 759425 of 861535.

De KBO stelt voor de zomerse maanden een gevarieerd activiteitenprogramma op. Veel ouderen gaan in deze tijd niet op vakantie en kunnen wel een verzetje gebruiken, schetst Ria Beentjes van de bond.

Vorig jaar was er een programma met wekelijks een excursie. Het plan voor dit jaar wordt binnenkort bekendgemaakt. ,,Maar er zitten in ieder geval een bezoek aan De Nollen en een stadsexcursie bij.’’

De KBO houdt geregeld een themamiddag.

,,Vorig jaar bijvoorbeeld over brandpreventie. Die was heel goed bezocht. We denken dat er voor medicijngebruik ook veel belangstelling is. Voor veel ouderen is het iets wat speelt. We denken erover om ook een middag over incontinentie te houden. Dat is iets waar mensen niet makkelijk over praten, maar het komt wel veel voor.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.