Gratis flesjes water tijdens kermis van Bovenkarspel

Gratis flesjes water tijdens kermis van Bovenkarspel
Bovenkarspel

De West-Friese gemeenten delen zondag gratis flesjes water uit tijdens de kermis van Bovenkarspel. Dit is onderdeel van de ’Wie ben jij-campagne’, die op meerdere West-Friese kermissen gevoerd zal worden om alcoholgebruik onder jongeren te verminderen.

,,Het is een lastige stap, maar een hele logische en noodzakelijke gezien het vaak overmatige gebruik van alcohol tijdens de kermisdagen’’, zegt burgemeester Gertjan Nijpels, voorzitter van de stuurgroep In Control of Alcohol en Drugs. ,,We willen zeker niet het belerende vingertje opsteken en alcohol afschaffen of aan banden leggen. Bedoeling is met de kermisgangers in gesprek te gaan. Een biertje is lekker, maar neem tussendoor een flesje water.”

Op de kermis worden ook spandoeken opgehangen met het campagnebeeld: een frisse en een zieke emoticon, om te tonen dat mensen een keuze hebben. Een biertje is gezellig, maar blijf je bewust van hoeveel je drinkt en zorg dat je de volgende dag ook fris genoeg bent voor school, werk en/of je gezin.

Op eerste paasdag delen medewerkers van bedrijf LINK tussen 14.30 en 16.30 uur gratis flesjes water uit met hetzelfde campagnebeeld en de tekst: ’Wordt het al tijd voor een flesje water’ Ook gaan zij met jongeren en ouders in gesprek over alcoholmisbruik. Wethouder Nico Slagter van Stede Broec juicht de actie toe: ,,Kermis is een mooi feest en dat willen we zo houden. Met minder alcohol heb je ook veel lol.’’

De kermis bij het Nassaupark duurt van zaterdag tot en met dinsdag. Voor het volledige programma: www.kermisbovenkarspel.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons