Zaanse band in finale van Rob Acda Award

Van onze verslaggevers
Haarlem

De spanning begint waarschijnlijk langzaam toe te nemen bij de zes finalisten voor de Rob Acda Award. Vrijdag 6 april is de grote finale in het Patronaat. De in de Zaanstreek gewortelde rockband General Redbeard plaatste zich voor de finale van het Haarlemse popconcours en regelt zelf een busreis naar het concert.

Wie wordt de opvolger van Tony Clifton, de band die er in 2017 met de winst vandoor ging? Na vier voorronden treden vrijdag de volgende bands tegen elkaar in het strijdperk: de Haarlemse popgroep Nemsis voegde zich in februari als laatste bij de finalisten. Eerder wisten het Amsterdamse pop- en Nederhoptrio ’t Vlaggenschip, de Haarlemse Nederlandstalige popfunk-formatie Peperbek en General Redbeard zich te plaatsen voor de finale. Twee andere bands maken het half dozijn finalisten compleet: Delusionals mag als beste ’runner up’ en Yes Miss, No Miss als meest overtuigende publieksfavoriet van de vier voorrondes naar de finale. De winnaar daarvan opent zoals gebruikelijk op 5 mei Bevrijdingspop in Haarlem.

De bus met fans van General Redbeard vertrekt vanaf Zaandam Station en gaat vervolgens langs Amsterdam Centraal richting het Patronaat. Meer info over bus en concertticket staat op de Facebookpagina van de Zaanse band.

General Redbeard verheugt zich erg op de finale. ,,Laat die Haarlemse muggen kennis maken met de Zaanse galgenzagers!”, aldus het gezelschap op Facebook.

Finale Rob Acda Award. Vrijdag 6 april 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. www.patronaat.nl .

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.