’West-Friesland, omdat het hier skoftig mooi is’

’West-Friesland, omdat het hier skoftig mooi is’
In het mooie West-Friesland
© Foto Henk Groenewoud
Hoorn

In de vele reacties op onze stelling dat West-Friesland bijna alles heeft wat vakantiegangers belieft - ’West-Friesland is ver genoeg’ - klonk onvervalste trots op de eigen regio door. 70 procent van de mensen die reageerden, was het met de stelling eens.

Enkhuizer Cor Westerveld is het eens met de stelling, ’omdat West-Friesland skoftig mooi is. Veel mensen zijn in hun eigen woongebied nog nooit in het Egboetswater of Oosterleek geweest. Voor het mooie weer hoef je ook West-Friesland niet uit. En om er te komen, hoef je niet eerst naar Schiphol’.

Dick Roos uit Hem is het er helemaal mee eens: ’Vandaag weer ervaren, rondje gouden driehoek gedaan: Enkhuizen, Medemblik, Hoorn’.

Niels Laan: ’Al vanaf mijn geboorte in Hem is West-Friesland een zekerheid!’

Hoorn is al 47 jaar de woonstad van Dick de Jong. ’Nog steeds geniet ik van deze historische stad aan het water. Gezellig winkelen in de binnenstad en gezellige restaurants uit alle werelddelen’.

Patrick Morsch uit Bovenkarspel heeft wel een restrictie: ’Alleen als het droog weer is. Dat lukt aardig de laatste tijd’.

Ook anderen hebben reacties die er op neerkomen dat zonnig weer een voorwaarde is. West-Friesland ver genoeg? ’Op dit moment wel, maar als je verzekerd wilt zijn van mooi weer.....’, schrijft R. Slagers uit Enkhuizen.

Scheelt 2000 kilometer

’Wij gaan dit jaar een keer naar Radboud. Scheelt toch 2 x 1000 km rijden’ meldt Mandy Postma uit Zuid-Scharwoude.

’Genoeg te zien en te doen, en geen lange reistijden’, vindt ook Tjerk Vos uit Den Helder.

Irene Laan draagt twee andere argumenten aan. ’Het is hier prachtig en voor het weer hoef je ook niet weg. Daarnaast is ’thuisblijven’ zeer duurzaam en geeft het ook minder stress.’

Jw van Hoorn meldt dat hij altijd zo blij was om thuis te zijn na vakantie, dat hij nu al jaren de vakantie thuis viert. ’Heerlijk’.

Bos en echt strand

Mensen die het met de stelling niet eens waren, wezen op datgene wat West-Friesland niet heeft, zoals bos en een ’echt strand’.

Een inzender die anoniem wil blijven, vindt West-Friesland ’heerlijk om te wonen. Gevarieerd in natuur en cultuur, voor elk wat wils. Maar wie de wereld wil ervaren, gaat buiten de omringdijk en komt terug met nieuwe ervaring en inspiratie’.

’Het hele idee van vakantie is een andere omgeving op te zoeken’, vindt Hoornaar Nico van Huet.

’Ik vind het leuk de vakantie door te brengen op een andere plek dan die waar ik het hele jaar al leef’, schrijft Mike Huijser uit Obdam.

Een andere omgeving is ook fijn, evenals een andere cultuur en onbekend gebied’, reageert Mieke van der Meer uit Hoorn.

Bovenkarspeler Ton Schuitemaker vindt ’een opblaasklimwand en een wandeling over de Omringdijk net even wat anders dan een wandeling door de zuidelijke Pyreneeën, met als toetje wat tapas met uitzicht op het kasteel in Loarre’.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons