Arrestatie in Wijk aan Zee was oefening

Arrestatie in Wijk aan Zee was oefening
© Foto ANP
Wijk aan Zee

Geschrokken Wijk aan Zeeërs keken donderdagochtend vol verbazing naar een spectaculaire arrestatie op de Julianaweg, vlakbij de ingang van het dorp. Een auto werd er door twee andere wagens klemgereden en er werden hardhandig twee personen in de boeien geslagen.

Twee snelle zwarte auto’s reden een zilvergrijze VW Polo klem, waarna de twee inzittenden met nogal wat machtsvertoon werden ingerekend, uit de auto werden gehaald en afgevoerd. Vanachter de geraniums zaten sommige inwoners van het dorp de gebeurtenis te aanschouwen. Een van hen lichtte deze krant in, die de politie opheldering vroeg.

Het blijkt om een oefening te gaan. ,,Een oefening van onze ondersteuningsgroep”, verklaart een politiewoordvoerder. Een groep agenten die in de volksmond arrestatieteam wordt genoemd. ,,Elke donderdag oefenen die op diverse plekken in het gebied. Zij zijn gespecialiseerd in het aanhouden van personen die met expertise moeten worden aangehouden.” Soms gaat het om echte boeven, soms verwarde personen.

Meer nieuws uit Kennemerland

Lees hier de digitale editieVolg ons