CDA Waterland: Geen vertrouwen in coalitie met VVD

Johan Moes
Monnickendam

De VVD in Waterland ligt nu al buiten de boot bij de gesprekken over een nieuwe coalitie in die gemeente. Het CDA, de initiatiefnemer van die gesprekken, heeft er geen vertrouwen in dat er met de VVD constructief kan worden samengewerkt.

Dat meldt het CDA zaterdagmiddag in een persbericht. De christendemocraten zijn bij de verkiezingen vorige week woensdag de grootste partij geworden en is daarom de aangewezen partij om te komen tot een nieuwe coalitie. Verkennende gesprekken daarover begonnen al meteen na de verkiezingsdag.

„Daaruit is naar voren gekomen dat er veel inhoudelijke overeenkomsten zijn tussen de verschillende partijen”, aldus het CDA. „Voor de vorming van een nieuwe coalitie zijn voor het CDA vertrouwen en samenwerken belangrijke elementen. In de verkennende gesprekken stond dit thema dan ook centraal.”

„Het CDA heeft de conclusie getrokken dat er onvoldoende vertrouwen is om te komen tot een constructieve samenwerking met de VVD Waterland. De wijze van politiek bedrijven loopt te ver uiteen met de visie daarop van het CDA Waterland. Er is dan ook besloten om niet met deze partij verder te praten. Er zal de komende week nog met enkele partijen een verdiepend gesprek worden gehouden waarna de onderhandelingen zullen starten.”

De VVD zat de afgelopen vier jaar in de oppositie en is door andere partijen herhaaldelijk veroordeeld vanwege haar destructieve wijze van politiek bedrijven. Ook tijdens de afgelopen verkiezingscampagne zijn de liberalen beschuldigd van het verkondigen van onwaarheden en tegenstrijdigheden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.